Nieuws

BTW: prijsverlaging en beleid reeds gekochte kaarten


Goed nieuws voor theaterliefhebbers: per 25 mei heeft de Staatssecretaris van Financiën besloten de BTW op theaterkaartjes voor voorstellingen na 1 juli 2012 van 19% naar 6% te verlagen. Als gevolg daarvan hebben we onze prijzen per gelijke datum aangepast. Deze prijsverlagingen hebben we echter pas per 11 juni 2012 in onze computersystemen kunnen doorvoeren.


Prijsverlagingen seizoen 2012-2013


In 2011, toen de BTW werd verhoogd van 6% naar 19%, hebben we een sterrang ingevoerd om de prijsverhoging voor de overige rangen te kunnen beperken. Ook hebben we toen de laagste rangen in prijs bevroren om daarmee zo min mogelijk mensen van ons te vervreemden. De BTW verlaging hebben we nu op gelijke wijze doorgevoerd. De sterrangen zijn daardoor tot wel 15 % in prijs verlaagd en de laagste rangen hebben we wederom ‘bevroren’.


De prijzen op onze website www.parkstadlimburgtheaters.nl zijn sinds maandag 11 juni gebaseerd op het nieuwe, lage BTW tarief. De prijzen in de seizoensbrochure 2012-2013 bevatten nog de oude prijzen, maar indien u nu bestelt worden automatisch de juiste prijzen berekend.


Beleid reeds gekochte kaarten


Iedereen die vóór 11 juni 2012 kaarten gekocht heeft voor één of meerdere voorstellingen die vanaf 1 juli 2012 plaatsvinden zal in staat gesteld worden om het prijsvoordeel als gevolg van de BTW verlaging terug te ontvangen. Bestellers die het betreft zijn hiervan inmiddels persoonlijk op de hoogte gesteld.


Heeft u nog vragen over de verlaging van de prijzen door de verlaging van het BTW tarief van uw onlangs gekochte kaarten? Stuur een e-mail met uw naam en telefoonnummer naar info@parkstadlimburgtheaters.nl en wij nemen contact met u op.

Uw reactie op het nieuwsbericht« Terug naar het nieuwsoverzicht