Home » Voorstellingen » Erik van Muiswinkel
Erik van Muiswinkel';

Erik van Muiswinkel

Schettino!
Genre: Cabaret
€ 21,00 Rang 1
€ 18,00 Rang 2
€ 10,00 Rang 3
€ 24,00 Sterrang
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Theater Kerkrade
Zaal: Theaterzaal
Bestel direct Verlanglijstje

Deze voorstelling is uitverkocht.

Voorstellingsinformatie:
  • Korte omschrijving
  • Filmpjes

Erkennen wij nog wel autoriteit? En wie staan er in de 21ste eeuw aan het roer? Na God, Beatles, Bowie en Baghwan kwamen Den Uyl, Komrij, Hazes en Van Gaal - ‘Ben ik nou zo slim of zijn die anderen allemaal dood’? Deze vragen stelt Erik van Muiswinkel in zijn derde solovoorstelling ‘Schettino!’, vernoemd naar de dappere kapitein Schettino, die zijn cruiseschip op de Italiaanse rotsen liet lopen en als eerste van boord ging. Natuurlijk samen met enkele leuke assistentes. Van Muiswinkel grijpt deze perfecte tragikomedie aan om het thema leiderschap 2.NUL aan de kaak te stellen. Vlijmscherp. En van begin tot eind rijk gevuld met koper, snaren, toetsen en bombarie, door de vijfkoppige band die Van Muiswinkel ook bij zijn solodebuut ‘4-8-‘61’ vergezelde.

Uit de Pers

Telegraaf 3,5 sterren
Van Muiswinkel aan het roer

Erik van Muiswinkel zet in Schettino! , ondersteund door een swingende band, al zijn talenten in; die van charmante verhalenverteller, imitator (o.a. Maarten van Rossem en Louis van Gaal komen voorbij), grappenmaker en (in iets mindere mate) liedjeszanger. Hier staat een ervaren gastheer op het toneel die weet hoe hij zijn publiek moet vermaken met een goed bedacht, kloppend verhaal. Hij pleit bovendien niet alleen voor rust en beschaving in de samenleving, hij heeft het ook doorgevoerd in zijn voorstelling.

De Persdienst
Zinnen uit de speciaalzaak
We zijn er maar mooi klaar mee. De grote schrijvers van ons land zijn dood en een goede leider moet je met een lampje zoeken. Gelukkig hebben we Erik van Muiswinkel nog. Laat het maar gerust aan hem over om over de speurtocht naar nieuw houvast een cabaretvoorstelling te maken. (…) Zo schetst Van Muiswinkel het plaatje van een volk op drift, om zijn verhaal daarna met woorden in te kleuren. Op wie bouwen we als oude helden van hun voetstuk vallen? Als Kennedy een deugniet blijkt en er zelfs van moeder Teresa kwalijke kantjes opduiken?

(…) Met de pet van Schettino op slaagt de cabaretier erin om diens verdediging in de rechtszaal net zo hilarisch te laten kapseizen als zijn schip. Op het podium laveert Van Muiswinkel van zijn kapiteinsrol naar die van de verlossende koning, die van de bespiegelde zanger en die van de messcherpe conferencier. In die laatste rol grossiert hij als vanouds met zijn handelsmerk: het poneren van absurde beweringen, waar hij vervolgens met zijn vertrouwde bravoure een kloppend verhaal aan weet te breien. Wees gerust, want de liefhebbers van zijn imitaties komen ruim aan hun trekken. (…)

Van Muiswinkel is in deze show persoonlijker dan in voorgaande programma’s, maar verwacht geen vernieuwende aanpak, want hij doet gewoon waar hij goed in is: een sterke tekst met overtuiging brengen. Daarin blijft hij de meester van de taalbeheersing, want bij hem proef je dat iedere zin uit een speciaalzaak komt. (…)

Zo poetst Erik van Muiswinkel met ‘Schettino!’ enen kleinkunsttraditie op van cabaret dat ergens over gaat. En dat nog vakkundig wordt gebracht óók. Hogeschoolcabaret dat een groot publiek verdient.”

Dagblad van het Noorden
Van Muiswinkel, de nieuwe leider

Hij komt met vier grote thema’s: gezag, leiderschap, vertrouwen en verantwoordelijkheid. (…) ‘Toegespitst op de situatie gaat het over: op wie vertrouw je als je op je kant ligt…’ aldus de cabaretier. (…) Meneer Harry van Raaij, de ex-voorzitter van de voetbalfirma PSV, en trainer Rinus Michels komen in een flits voorbij. Hoewel, de imitaties waarop het publiek rekent, staan volledig in dienst van de inhoud. Dat geldt zeker voor de stevige karikatuur van Louis van Gaal. (…) Herkenbaar element is een klassieke politieke conference in de trant van de grootste cabaretiers die we hadden, Wim Kan. ‘Waar het om draait is dat mensen hun verantwoordelijkheid nemen.’”

Theaterkrant ****
Heimwee naar de gruwelmeester

Erik van Muiswinkel jaagt in Schettino! in ruim anderhalf uur vele leiders en allerlei vormen van leiderschap en macht over de kling. (…) Schettino! is een olijk, soms scherp ironisch, maar vooral ook luchtig en fijn avondje cabaret. Waarin Van Muiswinkel ons ‘Gesundes Volksempfinden’ eens lekker uitdaagt, zonder al te pretentieus te willen zijn. En waarin de cabaretier zich kan uitleven in een van zijn sterkste theatrale gaves, de imitatie van de bekende Nederlander. Geen betere methode om de lachers flink op zijn  hand te krijgen, want Van Muiswinkel is dan onweerstaanbaar.

Zie de volledige recensie op http://www.theaterkrant.nl/recensie/schettino/

Parool ***

“Het is een ambachtelijke voorstelling van een vakman, vol mooie taal en onderbouwde meningen.”

Trouw ***

“Waar zijn tegenwoordig de leiders met kloten van staal? Op wie kunnen we nog bouwen? Cabaretier Erik van Muiswinkel fileert het leiderschap in zijn nieuwe voorstelling ‘Schettino!’. En als het erop aankomt, wil hij zijn verantwoordelijkheid best nemen. (…) De cabaretier versnijdt actuele onderwerpen met anekdotes uit zijn eigen leven (…) het feestelijk ironische lied over Desi Bouterse – pas echt een leider met een smetteloos blazoen, want hij is immers nooit ergens op gepakt - is een schot in de roos.”

Speciaal voor u geselecteerd:
Uw reactie op de voorstelling:
Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling 'Erik van Muiswinkel'. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:

Verzenden
Inschrijven wachtlijst
Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling 'Erik van Muiswinkel'. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:

Verzenden
Inschrijven wachtlijst