Home » Voorstellingen » De Goede Mens van Sezuan
De Goede Mens van Sezuan 0'; De Goede Mens van Sezuan 1';

De Goede Mens van Sezuan

(Brecht) Toneelgroep Maastricht
Genre: Toneel
€ 20,00 Rang 1
€ 17,50 Rang 2
€ 10,00 Rang 3
€ 23,00 Sterrang
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Theater Heerlen
Zaal: LIMBURGzaal
Bestel direct Verlanglijstje

Deze voorstelling is uitverkocht.

Voorstellingsinformatie:
  • Korte omschrijving
  • Recensies

LET OP: de aanvangstijd van deze voorstelling is vervroegd naar 20.00 uur.

Na ‘Timon van Athene’ van Shakespeare brengt Toneelgroep Maastricht wederom een theaterklassieker die opvrolijkt, meesleept en aan het denken zet: ‘De goede mens van Sezuan’ van Bertolt Brecht. Brecht’s stuk  uit 1939 confronteert ons met de vraag: wat betekent ‘het goede doen’? Het is in ieder geval gemakkelijker gezegd dan gedaan.

De goede mens van Sezuan laat op een vrolijke, innemende, maar ook onthutsende manier zien, wat er allemaal bij komt kijken. En, zoals altijd bij Toneelgroep Maastricht en in de stukken van Brecht, mét muziek en liederen.

Het Verhaal

Drie goden dalen af naar de aarde om een goed mens te zoeken en belanden in een niet nader benoemd Aziatisch land. Daar blijkt niemand bereid hen onderdak te verlenen, alléén het hoertje Shen Te. De goden belonen haar met een fiks bedrag en geven haar de opdracht goed voor zichzelf te blijven zorgen én goed te doen voor anderen. Shen Te koopt van het geld een tabakswinkeltje. Onmiddellijk wordt ze belaagd door familie, vrienden en buurtgenoten die van haar rijkdom willen meegenieten. Shen Te raakt bekneld tussen de consequenties van 'goed willen doen' en 'geen nee kunnen zeggen'. Ze creëert daarom een alter ego. Verkleed als jongeman schopt ze de profiteurs het huis uit en zet ze aan het werk. Als Shen Te in een liefdesrelatie terecht komt wordt deze dubbelrol steeds lastiger vol te houden. Uiteindelijk komt het tot een rechtszaak -met de drie naar de aarde afgedaalde goden als rechters.

Pers

Pers prijst De Goede Mens van Sezuan! Kijk onder het kopje 'recensies' hierboven of klik hier>>

 

Regie & bewerking: Arie de Mol, spel: Jessie Wilms, Martijn van der Veen, Freek den Hartogh, Hans Trentelman, Lore Dijkman, e.a.

"Betoverend en snoeihard tegelijk; cartoonesk én ontroerend".
“Razend vlot gaat de voorstelling van start en waar dit stuk zich doorgaans niet zo makkelijk blootgeeft, weet De Mol het perfect te ontsluiten.”
“De acteurs geven dit vreemde sprookje bij tijd en wijle vleugels.”

Bron: De Volkskrant****

"...een lichtvoetige, spitsvondige en geestige vertelling".
“Je zou waarachtig hopen dat dit het begin is van de bescheiden Brecht-revival waar ze bij onze Oosterburen allang mee zijn begonnen.”

Bron: Theaterkrant.nl****

"De parabel heeft vaart, zit vol geestige scènes, en wordt energiek gespeeld."

Bron: De Limburger***

“Toneelgroep Maastricht heeft het complexe verhaal (...) uitgewerkt op een manier die binnenkomt en ontroert.”

Bron: Maastricht Dichtbij

“Jessie Wilms schopt alle vooroordelen die de ronde doen over het vermeende moralisme in het januspersonage Shen Te/Shui Ta met kracht de tent uit: ze schept een van levenslust en doodsangst sidderend levend mens”.

“Een geweldig potje toneelspelen.”

“Want wat hier wordt gespeeld is woord voor woord Brecht”

Bron: De Groene Amsterdammer

"Toneelgroep Maastricht is bij uitstek geschikt om het levendige en gelaagde toneelstuk uit te voeren."

Bron: De Observant

“Toneelgroep Maastricht bewijst met dit stuk wederom dat zij zich als toneelgroep nationaal op de kaart hebben gezet. Of goede mensen nog bestaan is de vraag, maar goede toneelstukken bestaan zeker. Niet alleen met een staande ovatie in Stadsschouwburg Amsterdam, maar met een indrukwekkende cast en regisseur. Komt dat zien!”

Bron: Zwart Goud

Speciaal voor u geselecteerd:
Uw reactie op de voorstelling:
Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling 'De Goede Mens van Sezuan'. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:

Verzenden
Inschrijven wachtlijst
Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling 'De Goede Mens van Sezuan'. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:

Verzenden
Inschrijven wachtlijst