Home » Voorstellingen » NDT1
NDT1';

NDT1

León & Lightfoot, Goecke & Kylian
Genre: Dans / Ballet
€ 27,50 Rang 1
€ 24,75 Rang 2
€ 22,00 Rang 3
€ 13,00 Rang 4
€ 31,50 Sterrang
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Theater Heerlen
Zaal: RABOzaal
Bestel direct Verlanglijstje

Deze voorstelling is uitverkocht.

Voorstellingsinformatie:
  • Korte omschrijving
  • Filmpjes

De dansers van NDT1 staan alom bekend om hun grote klasse en virtuositeit. Zij zijn op de top van hun danscarrière en weten het repertoire van het gezelschap als geen ander over te brengen op het publiek. Samen met de beroemde huischoreografen Paul Lightfoot en Sol León, diverse gastchoreografen (zoals Kylián, Pite, Inger, Naharin) en kunstenaars uit andere disciplines, creëren de dansers zes nieuwe balletten per seizoen die zij in 150 voorstellingen in binnen- en buitenland opvoeren.

“Looking back on the past but not staring at it.” Zo omschrijft artistiek directeur Paul Lightfoot Programma III, waarin Jiří Kyliáns symbolische, emotionele Hearts Labyrinth uit 1984 omlijst wordt met twee wereldpremières: nieuw werk van ‘associate choreographer’ Marco Goecke en van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot.

Er wordt gedanst:

Heart's Labyrinth

Heart's Labyrinth (1984) is een heel persoonlijk ballet. De titel gaf Kylián onbeperkt de ruimte om een artistiek statement te maken. Want, zo zegt hij zelf: “Het menselijk hart is het centrum van de emotie. Door het grenzeloze scala aan gevoelens, met al haar fijne nuances en oneindige combinaties, wordt een onverklaarbaar labyrint gecreëerd, met een eindeloos aantal gangen. Door die gangen probeer ik iets dichterbij vragen te komen, waarop – daar ben ik me van bewust – geen antwoorden zijn.”

Stop-Motion

“This is our freebird,” lacht choreograaf en artistiek directeur Paul Lightfoot, wanneer hij het over dit nieuwe werk heeft. Samen met Sol León neemt hij u mee op een choreografisch avontuur in de aangrijpende, grillige, emotionele danstaal die al jaren het handelsmerk van het duo is. Huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot maakten samen meer dan vijfenveertig choreografieën voor NDT. Hun balletten zijn verschillende keren onderscheiden met dansprijzen en worden over de hele wereld gedanst.

Hello Earth

Marco Goecke wordt wel de meest originele choreograaf van de 21ste eeuw en één van de grootste dansvernieuwers van dit moment genoemd. De Duitse dansmaker is de meester van de duistere sfeer, suggestie, magie en absurdisme en weet het publiek bij elk nieuw ballet te verrassen. Nadat hij eerder als gastchoreograaf de werken Nichts (2008) en Garbo Laughs (2012) voor NDT creëerde, maakt hij nu zijn eerste ballet als 'associate choreographer' bij het gezelschap. Voor het stuk slaat hij de handen ineen met de Amerikaanse videokunstenaar Jason Akira Somma.

Kijk ook even op de filmpjes.

Recensies

Enkele reacties uit de pers: 

“Het gezelschap op zijn best (…) het wordt allemaal fantastisch gedanst en daarbij voorbeeldig begeleid door het Holland Symfonia” De Telegraaf****

“Stop-Motion is een erg mooie aanwinst (…) Ouderwets door de lange jurken maar indrukwekkend door de bevlogen uitvoering  was Heart’s Labyrinth” de Volkskrant****

“Prachtige plaatjes van stuivende dans (…) dans als visueel gedicht waarin de vormgeving en muziek de jambe bepaalt en de dansers metaforen en emoties tot leven wekken” Trouw****

“Marco Goecke is in zijn element bij zijn nieuwe groep van uitstekende dansers. Ze hebben Goeckes nerveus fladderende danstaal goed in het lijf zitten.” Trouw

Speciaal voor u geselecteerd:
Uw reactie op de voorstelling:
Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling 'NDT1'. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:

Verzenden
Inschrijven wachtlijst
Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling 'NDT1'. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:

Verzenden
Inschrijven wachtlijst