Home » Voorstellingen » FC Bergman
FC Bergman';

FC Bergman

Terminator Trilogie
Genre: Festivals
€ 17,50 Volloop
Aanvang: 21:00 uur
Locatie: Openluchtbioscoop Megaland (pinkpop)
Zaal:
Bestel direct Verlanglijstje

Deze voorstelling is uitverkocht.

Voorstellingsinformatie:
  • Korte omschrijving
  • Filmpjes

“O mijn ziel, streef niet naar onsterfelijkheid, maar put het veld der mogelijkheden uit.”

PINDARUS, derde pythische ode.

Af en toe zijn er voorstellingen die het theaterwereldje even op z’n kop zetten en die u echt gezien moet hebben. ‘Terminator Trilogie’ van FC Bergman behoort tot dat rijtje.

FC Bergman is een van de jongste sensaties in het Vlaamse theater. De zes makers leerden elkaar kennen aan het Herman Teirlinck Instituut, en verdienden ieder op zich ook hun sporen met tv- en filmwerk of in de beeldende kunst. Op korte tijd hebben ze samen een heel eigen theatertaal ontwikkeld: magistrale beeldorgasmes, anarchistisch en licht chaotisch (“grillig en gevaarlijk moeten we zijn!”), extreem beeldend en poëtisch.

 In hun eerdere voorstellingen stond vaak de spartelende, immer trachtende mens centraal, zoals in Wandelen op de Champs-Elysées… (selectie Nederlands Theaterfestival 2010). Met 300 el x 50 el x 30 el bevestigden ze hun filmische aanpak. Maar bovenal willen ze “theater terugdenken tot een levende happening, want dat is waar het in de eerste plaats om draait”.

Terminator Trilogie is FC Bergmans grootste creatie tot nu toe: een woordeloze monoloog, een stil spektakel in de openlucht, bij het gloren van de 21ste eeuw. Een eeuw waar de keuzemogelijkheden voor een gelukkig leven voor het grijpen liggen. Te midden van een imposante, stedelijke vlakte staan drie spelers: een kind, een volwassenman en een bejaarde man: de Trilogie uit de titel staat immers voor de drie stadia in het leven van één man. Rondom hen cirkelen de leden van FC Bergman als nevenpersonages en techniekers-op-scène. Er werken ruim 40 figuranten mee uit Zuid-Limburg, een deel van hen is van het Arcus College opleiding KTM (Kunst Theater en Media), de overigen zijn amateur spelers.

De mens.

Hij verkeert in de veronderstelling dat hij zijn leven kan inrichten naar zijn mening en inzicht.

Dat hij de vrijheid heeft de wereld te construeren overeenkomstig zijn smaak, zijn wensen.

Een man.

Het lijkt alsof alle straten die hij bewandelt steeds weer uitkomen op hetzelfde ronde punt der eeuwigdurende eenzaamheid.

Zijn overmoedig gebouwde constructies verpletteren hem.

De onmetelijke hemel doet hem naar adem snakken.

De Standaard: “Wat FC Bergman hier weer klaarspeelt, is klasse… een van de opmerkelijkste voorstellingen van dit seizoen.”

NRC: “De gedroomde locatievoorstelling.”

Met dank aan Gemeente Heerlen, Bureau Pinkpop, Arcus College en Huis voor de Kunsten

Coproductie:Monty, Toneelhuis, TAKT Dommelhof, Over het IJ-festival Amsterdam, Cultura Nova & Huis van Bourgondië, detheatermaker, CC Genk

Speciaal voor u geselecteerd:
Uw reactie op de voorstelling:
Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling 'FC Bergman'. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:

Verzenden
Inschrijven wachtlijst
Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling 'FC Bergman'. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:

Verzenden
Inschrijven wachtlijst