Home » Voorstellingen » Phoenix Dance Theatre 1 (GB)
Phoenix Dance Theatre 1 (GB) 0'; Phoenix Dance Theatre 1 (GB) 1'; Phoenix Dance Theatre 1 (GB) 2';

Phoenix Dance Theatre 1 (GB)

Maybe Yes Maybe, Maybe No Maybe / Melt / Signal
Genre: Dans / Ballet
€ 18,00 Rang 1
Aanvang: 20:30 uur
Locatie: Fabrik Stahlbau Strang
Zaal: Theaterzaal
Bestel direct Verlanglijstje

Deze voorstelling is uitverkocht.

Voorstellingsinformatie:
  • Korte omschrijving

Het Phoenix Dance Theatre, dat in 1981 in Leeds werd opgericht, belichaamt door zijn veelzijdige, baanbrekende geschiedenis en de vele reïncarnaties zonder meer de "Contemporary Dance" en behoort tot de bekendste en belangrijkste dansgezelschappen van Groot-Brittannië.

Het programma dat ze tijdens schrit_tmacher presenteren laat de stilistische veelzijdigheid, rauwe kracht, en innovatie zien, die aan Phoenix Dance zijn karakteristieke signatuur verlenen. ‘Maybe Yes Maybe, Maybe No Maybe’ is een klassieker van het gezelschap en een publiekslieveling van de afgelopen jaren, met een live-microfoon op het podium en een pulserende beat, die de stemmen van de dansers betrekken in een brutale, speelse choreografie.

In ‘Melt’ combineert de artistiek leider Sharon Watson luchtacrobatiek en innovatieve hedendaagse dans in een adembenemend, visueel opvallend geheel. Het bejubelde ‘Signal’ van Henri Oguike – eerder in het festival met een eigen avondvullende programma te zien - houdt het internationale danspubliek al sinds de première in 2004 in zijn greep. De krachtige en hypnotiserende ritmes van de Taiko-trommels begeleiden een dans, die tegelijkertijd de woede, extase en de waanzin van het gevecht verenigt met de stilte in het oog van de storm.


Das Phoenix Dance Theatre, gegründet 1981 in Leeds, verkörpert durch seine vielseitige, bahnbrechende Geschichte und die vielen Reinkarnationen den „Contemporary Dance“ schlechthin und gehört zu den bekanntesten sowie wichtigsten Tanzkompanien Großbritanniens.

Das Programm für schrit_tmacher zeigt die stilistische Vielfalt, rohe Kraft, Innovation und Unterhaltsamkeit, die Phoenix Dance ihre unverkennbare Handschrift verleihen. „Maybe Yes Maybe, Maybe No Maybe” ist ein Klassiker der Kompanie und Publikumsliebling der letzten Jahren, mit Live-Mikrofon auf der Bühne und einem pulsierenden Beat, die die Stimmen der Tänzer in eine freche, verspielte Choreografie einbinden.

 

In „Melt“ kombiniert die künstlerische Leiterin Sharon Watson Luftartistik und innovativen zeitgenössischen Tanz in einem atemberaubenden, visuell frappierendem Ganzen. Das umjubelte „Signal“ von Henri Oguike haut das internationale Tanzpublikum seit der Premiere im Jahr 2004 um. Die kraftvollen und hypnotisierenden Rhythmen der Taiko Trommeln begleiten einen Tanz, der zugleich die Raserei, Ekstase und den Wahnsinn des Kampfes mit der Stille im Zentrum des Sturms vereint.

Festivalspecial:

Met de bus van Heerlen naar de afsluitingsvoorstelling in Aken.

Klik hier om kaarten te bestellen.

Deze voorstelling vindt plaats in het kader van het schrit_tmacherfestival.

Kies ten minste vier voorstellingen uit het totale aanbod van schrit_tmacher en ontvang 20% korting op de toegangsprijs. Deze korting is van toepassing op zowel de voorstellingen in Aken als in Heerlen.


Workshop

Op zaterdag 16 maart, van 11-13 uur, is er bij deze voorstelling een workshop voor gevorderden door leden van Phoenix Dance Theatre.

VHS Aachen (Hogeschool), kamer 233, Peterstr. 21-25, 52062 Aken

Kosten € 30, Aanmelden via: +49 (0) 241-4792111o.v.v. het nummer: AI 09111

www.schrittmacherfestival.de

Speciaal voor u geselecteerd:
Uw reactie op de voorstelling:
Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling 'Phoenix Dance Theatre 1 (GB)'. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:

Verzenden
Inschrijven wachtlijst
Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling 'Phoenix Dance Theatre 1 (GB)'. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:

Verzenden
Inschrijven wachtlijst